Valo voittaa

Poikkeusajan päiväkirja

Kansanedustaja Mikko Kinnunen

Vuonna 2020 koko maailma meni sijoiltaan, kun pandemia alkoi levitä. Istuin perustuslakivaliokunnassa, joka kokousti turvaväleillä eduskunnan turvatiloissa maan uumenissa.

Valo voittaa

Poikkeusajan päiväkirja

Tilaa kirja

Rajoitettu 1000 kpl:n painos.

Hinta 25 €

Postikulut 4,90 €. Toimitusaika 2-3 päivää tilauksesta.

Kirja myynnissä:

Reisjärvi

Reisjärven kirjasto
Kirkkotie 1

Haapajärvi

Paavo Ranua
Tiitonrannantie 48

Kun tankit vyöryvät rajan yli turmion torstaina, viima riisuu maskit, vie kauas mukanaan. Ohjukset alkavat kylvää kuolemaa. Luottamus rasahtaa hetkessä rikki kuin lätäkkö yön pakkasen jäljiltä.

Lukijalle

Tämä Kirja ei ole muistelmateos, tietokirja, romaani eikä runokirja. Tämä on poikkeusajan päiväkirja, jossa kerron, miten olen asioita nähnyt ja kokenut.

Kirjoittaminen on minulle tapa jäsentää asioita ja nähdä oleellinen. Sen kautta hahmotan kokonaisuutta, isoa kuvaa. 

Kerron eduskunnan arkisesta työstä. Usea lukija on pyytänyt minua kokoamaan kirjoituksia yhteen. Sen innoittamana tämä kirja syntyi.

Olemme eläneet poikkeuksellisia vuosia. Yllättäviä käänteitä on ollut paljon. Monet traagiset  tapahtumat koskettivat koko maailmaa.

Vuonna 2020 koko maailma meni sijoiltaan, kun pandemia alkoi levitä. Istuin perustuslakivaliokunnassa, joka kokousti turvaväleillä eduskunnan turvatiloissa maan uumenissa.

Keväällä 2022 Venäjän hyökkäys Ukrainaan muutti Euroopan turvallisuusympäristön ja asetti meidät uuden eteen. Valmistauduimme huolellisesti, mutta toimimme ripeästi. Eduskunta päätti melkein yksimielisesti hakea puolustusliitto Natoon. 

Pohjoismaiden neuvostossa koin vahvasti, miten Pohjoismaiden yhteys tiivistyi entisestään. Olemme osa Pohjolaa, Eurooppaa ja länttä.

Iloitsen laajennetusta oppivelvollisuudesta, joka on tärkeä merkkipaalu suomalaisen koulutuspolitiikan historiassa. Sain osaltani kirjoittaa uudistusta hallitusohjelmaan.

Tärkeä oli myös perhevapaauudistus, josta tuli Keskustan toiveiden mukainen. Unohtamatta sote-uudistusta, joka saatiin maaliin ukkosen jyrähdellessä, monen mutkan ja 15 vuoden väännön jälkeen.

Näistä ja monista muista tapahtumista voit lukea tämän kirjan lehdiltä. Voit lukea tekstejä yhden kerrallaan järjestyksessä tai otsikon perusteella tekstin sieltä, toisen täältä.

Koko elämämme ja historian kulku on lopulta Korkeimman kädessä, totesin eduskuntapuheessani, jossa julkisesti kerroin Nato-kantani ensimmäisen kerran.

Takakansi

Hyvä isä on tehty lempeästä mielestä, kannustavasta kielestä, suuresta sylistä ja ripauksesta hyväntahtoista veijaria. Näin luki isänpäivän kortissa tänä aamuna. Mieli on kiitollinen perheestä ja kodista, ystävistä ja mieluisasta työstä. 

Kun minua kysyttiin kansanedustajaehdokkaaksi, keskustelin vaimoni ja lasteni kanssa. He olivat valmiita siihen, että laitan itseni likoon. Kansanedustajan työ koskettaa koko perhettä. 

Alkoi mielenkiintoinen matka. Keskusta koki vaalitappion, mutta tulin valituksi eduskuntaan. Luulin, että minusta tulee oppositiopoliitikko, mutta toisin kävi. Löysin itseni hallitusneuvotteluista Säätytalolta. 

Senkin jälkeen käänteitä ja yllätyksiä on riittänyt. Hallitus kaatui. Korona iski läpi koko maailman. Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Energiakriisi koetteli Eurooppaa. Kaiken tämän keskellä teimme arkista lainsäädäntötyötä.

Olen kirjoittanut paljon. Jäsennän kirjoittamalla asioita, jotta näen oleellisen ja hahmotan kokonaisuutta, isoa kuvaa. 

Kokosimme tekstejäni aikajärjestyksessä sosiaalisesta mediasta, puheista ja kolumneista. Syntyi Poikkeusajan päiväkirja, jossa kerron, miten olen asioita nähnyt ja kokenut. Toivon, että isänpäiväkortin ajatus välittyy tästä kirjasta. 

Olemme eläneet poikkeuksellisia ja vaativia aikoja. Tulevaisuus on hämärän peitossa. Haasteet ratkaistaan yksi kerrallaan. Tehtävämme on luoda toivoa. Uskon vahvasti, että lopulta valo voittaa.

Parhaissa joukkueissa ja yrityksissä toimitaan rakkaudesta lajiin. Siellä on lapsenomainen innostus tekemiseen ja aito uteliaisuus. Ihmisen on hyvä olla. Iloisuus on läsnä. Elämä ja arki motivoi. Muutetaan maailmaa yhdessä.

Kirjan tiedot

Sivumäärä
220

Kirjoittaja
Mikko Kinnunen

Kustantaja
Kukoistava Suomi ry

ISBN
978-952-94-7128-7

Koska armas vaimoni Irma Kinnunen on ehdottomasti kieltänyt kuskaamasta hevosensontaa autossa, salakuljetin sitä pari säkkiä peräkärryssä Helsingin asunnolle - ja takapihan laatikkokasvimaa kukoistaa.

Ennakkotilaa Valo voittaa – Poikkeusajan päiväkirja hintaan 25 €.

Postikulut 4,90 €

Maksu kirjan mukana tulevalla laskulla.