7.3.22 Luotetaan Korkeimman varjelukseen

21.3.2022
Kansanedustaja Mikko Kinnunen

Pyhäjokinen Veikko Pärkkä täyttää tällä viikolla sata vuotta. Kolmen sodan veteraani antoi täyden tukensa valtiojohdolle ja lähetti terveisiä eduskuntaan: Säilyttäkää maltti ja tehkää viisaita päätöksiä.

Maamme ja maanosamme turvallisuusympäristö muuttui pysyvästi helmikuun viimeisenä torstaina. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on hyökkäys koko Eurooppaa kohtaan. 

Euroopan unioni perustettiin rauhan ylläpitämiseksi. Eurooppa on nyt yhtenäisempi kuin koskaan. Se yhdistyi ennen kokemattomalla tavalla puolustamaan rauhaa ja demokratiaa, oikeutta ja sääntöpohjaista sopimusten yhteiskuntaa.

Sodalla tulee olemaan pitkät varjot. Järeät pakotteet ja vastapakotteet tulevat vaikuttamaan raskaasti Suomen talouteen. Tämä taakka meidän on kannettava. Se vaatii meiltä myös omasta luopumista. 

Ukraina tarvitsee nyt tukemme ja apumme. Päätös viedä aseita sotaa käyvään maahan on poikkeuksellinen, mutta oikea. Otamme vastaan pakolaisia. Järjestöjen kautta voimme itse kukin auttaa.  

Samalla kun pyrimme estämään sodan laajenemisen, Suomen on huolehdittava omasta turvallisuudestaan. 

Kun pakotteet astuivat voimaan Krimin valloituksen seurauksena, elintarvikevienti Venäjälle tyrehtyi. Maatalous jäi kärsimään yksin. 

Ukrainan sota korottaa energian, lannoitteiden ja materiaalien hintoja. Se syventää maatalouden ahdinkoa. 

Meidän tulee huolehtia ruokaturvasta, kotimaisen ruuan tuottajista, koko maamme omavaraisuudesta ja huoltovarmuudesta. Se on osa isänmaamme kokonaisturvallisuutta.

Suomen puolustusvoimat ovat hyvässä kunnossa. Kyky puolustautua on turvallisuutemme perusta. Maamme puolustustahto on maailman korkein. Turvallisuuden vahvistamiseen tarvitaan myös yhteistyötä. 

Presidentit Niinistö ja Biden sopivat, että Suomi ja Yhdysvallat tiivistävät yhteistyötään. Suomi on osa länttä. 

Suomen ja Ruotsin valtiojohto totesivat, että Suomella ja Ruotsilla on yhteinen tie. Meidän on syytä vahvistaa pohjoismaista yhteistyötä. 

Suomi ja Ruotsi osallistuvat Ukrainan kriisin ratkaisemisessa Naton yhteisiin pöytiin. Puolustusliiton ovi on auki yhteistyökumppaneille. Kaikki vaihtoehdot on nyt syytä käydä harkiten läpi. 

Voimme luottaa siihen, että asioita hoidetaan parhaalla mahdollisella tavalla. Pidän tärkeänä sitä, että kansalaisten ja valtionjohdon välillä säilyy syvä luottamus. Siihen tarvitaan riittävää avoimuutta.  

On ollut kaukaa viisasta, että Suomi on pitänyt yllä omaa uskottavaa puolustustaan. 

Suomen puolustuksen tukipilareita ovat yleinen asevelvollisuus, hyvin koulutettu reservi, koko maan puolustaminen, korkea maanpuolustustahto ja kansallinen yhtenäisyys. Pidetään niistä huolta. 

Teimme eduskunnassa joulun alla kauaskantoisia päätöksiä. Hävittäjät tulevat tarpeeseen. Uusia hankintoja on valmisteilla. Puolustukseen ja kyberturvallisuuteen  tarvitaan nyt lisää rahaa. 

Annan täyden tukeni ulkopoliittiselle johdollemme. Eduskunta tekee lopulliset päätökset parlamentaarisen valmistelun jälkeen. Päättäjinä kannamme vastuun päätösten seurauksista.

Yhteinen tehtävämme on rukoilla rauhan, isänmaan, esivallan ja sodan jalkoihin joutuneiden ihmisten puolesta. 

On aika auttaa. On edelleen aika tehdä työtä, käydä koulua, huolehtia toisista, rakentaa tulevaisuutta. Luotetaan Korkeimman varjelukseen. Historian kulku on lopulta Jumalan kädessä. 

Jaa somessa:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Viimeisimmät blogikirjoitukset