Haapajärvi

12.1.2019
Kansanedustaja Mikko Kinnunen

Palataan juurille. Palautetaan luottamus Keskustan arvoihin. Muistetaan Alkion ajatus köyhän auttamisesta. Välitetään toisista hyvinä ja pahoina päivinä. Toteutetaan perustulo. Huolehditaan siitä, että tärkeimmät palvelut säilyvät lähellä. Otetaan kyläyhteisöt mukaan vanhustenhoitoon. Kotihoitoon tulee varata riittävästi aikaa vanhuksille.

Lähdetään nujertamaan väestökatoa. Lainan saaminen tulee saada helpommaksi, että nuoret pystyvät rakentamaan maaseudulle. Moni haluaisi muuttaa ja rakentaa maalle, jos rahoitus toteutuisi helpommin.

Panostetaan lapsiin, nuoriin ja perheisiin. Perheet tarvitsevat konkreettista käytännön apua. Toki perheet ovat erilaisia ja tarvitsevat erilaista apua. Jos kodinhoitaja vierailisi kerran kuukaudessa pyytämättä joka perheessä, se olisi hieno juttu ja antaisi voimia perheelle.

Pidetään koko Suomi elinvoimaisena ja kukoistavana. Edistetään tuulivoimaa ja aurinkoenergiaa uusiutuvina energialähteinä. Tehtävämme on viljellä ja varjella. Maanviljelijät ja alkutuottajat ovat nyt liian lujilla. Moni olisi valmis maksamaan lähiruuasta enemmän, kun tuotto menisi riittävänä alkutuottajalle eikä valuisi kaupan rattaisiin.

Ympäristöä tulee suojella yhdessä. Suomen täytyy panostaa kansainväliseen yhteistyöhön, jotta Kiina ja Intia eivät saastuttaisi niin paljon. Jos emme tilaisi halpaa kertakäyttöistä tavaraa niin paljon Kiinasta, tavaraa ei tarvitsisi rahdata lentokoneella eikä saastuttavilla valtamerilaivoilla. Satsataan tuulivoimaan ja aurinkoenergiaan. Suomi on teknologian kärkimaa, kehitetään uutta puhdasta tekniikkaa ja viedään sitä ulkomaille. Ollaan esimerkki muille.

8.1.2019
Kyläilta Eila ja Paavo Ranualla

Jaa somessa:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Viimeisimmät blogikirjoitukset