Pidetään koko Suomi kukoistavana

23.7.2018
Kansanedustaja Mikko Kinnunen

Maalla on parasta rehevä luonto, puhdas ilma, rauha ja vapaus, tilan tuntu. Sitä haluaa jakaa myös niille, jotka asuvat tiheämmin. Luovutaan vastakkainasettelusta, sillä kaupunki tarvitsee maaseutua ja maaseutu kaupunkia.

Hienoa, että kansalaisilta kysyttiin asiasta. Pienen piirin hieman elitistinen keskustelu sai lisäväriä ja uusia näkökulmia. Ylen Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan neljä viidesosaa suomalaisista on sitä mieltä, että valtion tehtävä on huolehtia, että koko maa pysyy asuttuna. Tämä ei ole näkynyt riittävästi päätöksenteossa.

Eikä asuttuna pitäminen vielä riitä. On meidän kaikkien etu, että kehitämme koko maata kokonaisuutena. Koulutetaan yrittäjyyteen, jota voi toteuttaa missä päin Suomea tahansa. Puretaan esteitä yrittäjyyden tieltä. Huolehditaan, että peruspalvelut säilyvät ihmisten lähellä. Toteutetaan erityisemmät palvelut yhdessä. Huolehditaan turvallisuudesta varmistamalla puhtaan lähiruuan tuottaminen vaihtelevissa olosuhteissa. Kun koko maa voi hyvin, voimme pitää huolta heikommista.

Olen syntynyt Merijärvellä, kasvanut Oulunsalossa, opiskellut Helsingissä, ollut kesätöissä Tukholmassa, tehnyt työtä Joensuussa, Oulussa ja Reisjärvellä. Olen viihtynyt joka paikassa, mutta välillä kaipaan maalle, luonnon keskelle.

Suomi on hieno maa, jonka jokainen neliö on puolustamisen arvoinen. Menneet sukupolvet ovat rakentaneet sen meille. Parasta kiitollisuutta heidän työtään kohtaan on pitää koko maa kukoistavana.

Mikko
(julkaistu Helsingin Sanomissa 25.7.2018)

Jaa somessa:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Viimeisimmät blogikirjoitukset