Pyhäntä

21.2.2019
Kansanedustaja Mikko Kinnunen

Pyhännän yrittäjähenkisessä kylässä katsottiin isoa kuvaa

Ilmastonmuutos voi tuoda uutta työtä Suomeen, kun teemme ympäristöä suojelevasta, kestävästä teknologiasta vientituotteen. Tämä vaatii meiltä panostusta tutkimukseen ja kehitykseen. Myös hajautettu energiantuotanto tuo lisää työtä maaseudulle. Pienten laitosten tariffisäädökset pitäisi vapauttaa, vaikka metsäteollisuus ja suuret sähköyhtiöt sitä vastustavatkin. Ylimääräinen sähkö tulee voida myydä verkkoon.

Me ajamme pohjoisissa oloissa polttomoottorilla jatkossakin. Suomen kannattaa edistää bioedieselin tuotantoa. Sen hinta tulee veroratkaisuilla saada samalle tasolle kuin ulkomailta tuodun tavallisen dieselin hinta. Tällöin on aito mahdollisuus valita kotimaista ja ympäristöä vähemmän kuormittavaa polttoainetta. Myös biokaasuun kannattaa panostaa. Otetaan maatilat mukaan sen tuottamiseen. Tehtävämme on viljellä ja varjella.

Puhuimme pitkään nuorten syrjäytymisestä. Koulutuksesta ja työelämästä pudonneiden nuorten määrä on onneksi vähentynyt. Ohjaamotoimintaa kannattaa jatkaa. Ensisijaisuuspisteet korkeakouluun hakemisessa saa aikaan sen, että nuoria jää pyörimään vuosiksi pääsykoekaruselliin. Meidän tulee varmistaa erilaisia reittejä korkeakouluun.

Nuoria kannattaa ottaa myös valtion tukemana kisälleiksi oppimaan mestareiden rinnalle. Oppisopimiskoulutusta tulee kehittää joustavaksi kaikenikäisille. Kannustetaan ja rohkaistaan nuoria löytämään oma lahjakkuutensa. Satsataan opinto-ohjaukseen ja yrittäjyyskasvatukseen koko koulupolun varrella. Tuetaan perheitä, jotta ne opettavat lapsensa työntekoon ja vastuun kantamiseen.

Keskusta ehdottaa tuhannen opettajan palkkaamista työssä tapahtuvan oppimisen ohjaamiseen. Nämä opettajat voisivat ohjata pudonneita nuoria kouluun ja työhön, tukea yrityksiä ja opastaa nuoriaa työssä oppimisessa sekä ohjata työssäkäyviä aikuisia jatkuvaan oppimiseen työelämän murroksessa. Luodaan toivon näköalaa kaikille!

Jaa somessa:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Viimeisimmät blogikirjoitukset