Toteutetaan unelmia yhdessä! Miksi lähdin ehdokkaaksi kuntavaaleihin?

22.2.2017
Kansanedustaja Mikko Kinnunen

Minulla on unelma yhteisöllisestä ja välittävästä Reisjärven kylästä, jossa kunnioitamme toisiamme ja huolehdimme kaikista kyläläisistä. Koulut ja järjestöt tekevät yhteistyötä. Luonto on vahvuutemme. Yrittävä asenne kukoistaa. Visioimme, suunnittelemme, teemme ja toteutamme asioita yhdessä.

Paikallinen on usein toimivaa

Pieni on usein kaunista ja toimivaa. Vaikka monet palvelut toteutetaan jatkossa maakunnassa, meillä on edelleen vastuu kotikuntamme elinvoimaisuudesta, viihtyvyydestä ja koulutuksesta. Tarvitsemme monenlaisia yrityksiä, jotka työllistävät. Tarvitsemme elinvoimaisen maaseudun ja viihtyisän ympäristön, joka tarjoaa asukkaille työtä, tapahtumia ja monipuolisia harrastusmahdollisuuksia.

Toteutumaton unelma yhteiskunnallisesta luottamustehtävästä

Elämäni varrella on ollut paljon unelmia, joista moni on toteutunut. Yksi toteutumaton unelma on toimia yhteiskunnallisissa luottamustehtävissä. Yhteiskunnan asiat ovat kiinnostaneet minua pikkupojasta saakka. Olen seurannut niitä säännöllisesti. On mukava keskustella, ratkaista haasteita ja parantaa maailmaa.

Olen käytettävissä

Toimin kaksikymmentä vuotta seurakunnan luottamustehtävässä. Kaikella on aikansa. Luovuin kirkkoneuvoston mielenkiintoisesta tehtävästä vuoden alussa. Olen toiminut myös eri järjestöjen tehtävissä. Neljä vuotta sitten minua kysyttiin kuntavaalin ehdokkaaksi, mutta haastavan työtilanteen vuoksi jouduin kieltäytymään. Ajatus jäi kuitenkin itämään. Nyt minulla on mahdollisuus lähteä. Olen käytettävissä. Vaalit näyttävät, tuleeko unelmastani totta.

Seitsemän tärkeää arvoa

Lupauduin Keskustan kuntavaaliehdokkaaksi, koska jaan puolueen arvot. Erityisesti seitsemän arvoa ovat minulle tärkeitä: vastuullisuus, yhteisöllisyys, välittäminen, sivistys, ylisukupolvisuus, kestävä luontosuhde ja paikallisuus. Yhteisten asioiden hoitaminen tulee rakentaa kestävän kehityksen periaatteelle. Kannamme vastuuta itsestämme, toisistamme ja ympäristöstämme. Kestävässä kehityksessä on pohjimmiltaan kysymys ihmiskunnan olemassaolosta.

Maailman paras kylä on yhteisöllinen

Tavoitekuva Reisjärvestä maailman parhaana kylänä voidaan toteuttaa vain yhdessä. Kukin meistä toimii omien arvojensa pohjalta. Meidän tulee löytää myös yhteisiä arvoja, joiden pohjalta voi toimia ja tehdä yhteistyötä yli puoluerajojen. Nostaisin tällaiseksi arvoksi yhteisöllisyyden.

Pienessä kylässä tapahtuu suuria

Reisjärven messut ja Maailman suurin hiihtokoulu ovat hyviä esimerkkejä siitä, että pienessä kylässä voi tapahtua suuria asioita. Kukaan ei olisi voinut toteuttaa niitä yksin. On tarvittu innostusta, kannustusta, yhteistyötä ja yhteen hiileen puhaltamista. Kuten Mietaan Jussi sanoi, täällä on hyvä pöhinä päällä.

Yrittävä Reisjärvi

Toiseksi yhteiseksi arvoksi ehdotan yrittävää toimintakulttuuria. Voimme opastaa ja kannustaa lapsia jo pienestä pitäen yrittävään asenteeseen ja vastuulliseen toimintaan. Moni voi työllistää itsensä ja naapurinsa. Voimme nähdä myös kotikunnan yhteisenä yrityksenä, jossa kaikkien panosta tarvitaan ja yhdessä tekeminen on voima.

Avoin päätöksenteko

Kolmanneksi yhteiseksi arvoksi nostan avoimuuden. Toivon, että kuntalaiset saavat riittävästi tietoa yhteisten asioiden hoitamisesta. Yksi mahdollisuus olisi lähettää kunnanvaltuuston kokoukset livelähetyksinä netissä. Kyläläiset ja luottamushenkilöt voisivat käydä rakentavaa vuoropuhelua kasvokkain ja sosiaalisessa mediassa.

Meitä kaikkia tarvitaan

Tämä kaikki on panostamista tulevaisuuteen, Reisjärven ja koko Suomen rakentamista tuleville sukupolville. Haluan omalta osaltani rakentaa yli sukupolvien kestävää, tasa-arvoista ja turvallista yhteiskuntaa. Haluan toimia sovittelevasti, yhteistyötä rakentaen. Tehdään työtä, yritetään ja välitetään toisista. Rakennetaan tätä kylää ja maata yhdessä. Meitä kaikkia tarvitaan. Toteutetaan unelmia yhdessä.

Jaa somessa:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Viimeisimmät blogikirjoitukset